Lasersko uklanjanje dlaka

Laserska epilacija

 • Lasersko uklanjanje dlaka je najbolja metoda trajnog uklanjanja dlačica, a uz elektroepilaciju ujedno i jedina takva metoda. Odobrena je od FDA-a (američke agencije za hranu i lijekove) i danas najčešće izvođen laserski tretman na svijetu.
 • Klasičan diodni laser (kakav koristimo u Centru) je najbolji laser za uklanjanje dlačica i „zlatni standard“ u medicini. Dokazan i publiciran u najviše studija.
 •  Rezultati tretmana laserskog uklanjanja dlačica u pravilu traju godinama, nekom s povremenom korekcijom, a nekom bez potrebe za ikakvim tretmanom.
 • Doktor Augustin Bralić je liječnik s najviše napravljenih laserskih epilacija u Hrvatskoj

Laserska epilacija ili laserska depilacija

Bez obzira da li koristite izraz epilacija ili depilacija svi će razumijeti na što mislite. Ipak ako želite koristiti ispravan izraz onda izaberite  “epilacija” pošto on označava uklanjanje cijele dlake (s korijenom) pa tako može biti epilacija laserom, voskom, šećernom pastom itd. dok je izraz depilacija ispravan kada se uklanjanja samo dio dlake iznad površine kože kao npr. kod brijanja.

Uštedite novac

Zahvaljujući vrhunskoj opremi, stručnosti i pedantnosti, u najmanje tretmana laserske epilacije postižemo najbolje rezultate – uštedjeli ste novac
Pacijente koji nemaju odgovarajuću dlaku za epilaciju laserom ne primamo u tretmane – uštedjeli ste novac.
Pacijenti koje primimo u tretmane imaju vjerojatnost uspjeha preko 95%. Rijetkima koji ne reagiraju dobro, tretmani će biti prekinuti već nakon jednog do dva dolaska – opet ste uštedjeli novac.

O čemu ovisi uspjeh laserskog uklanjanja dlaka?

Uspjeh laserske trajne epilacije počiva na tri stupa, ako bilo koji od njih nedostaje, zaboravite uspjeh.
1. stup – kvalitetna oprema – rijetki uređaji zadovoljavaju ovaj kriterij. Kućni aparatići (svjedno da li IPL ili laser) kao i 95% IPL-ova nemaju ni izbliza dovoljnu snagu da bi proizveli dobar i trajan rezultat.
2. stup – kvalitetan operater – kao što Stradivarijeve violine same ne sviraju tako ni laseri ne rade tretmane sami. Radi se o moćnim uređajima iz kojih treba znati izvući maksimum za svakog klijenta. Druga bitna karakteristika je pedantnost. Zato kod nas jedan tretman cijelih nogu traje ukupno 3-4 sata (podijeljeno u dva dolaska). Dodatan je razlog što koristimo klasičan diodni laser velike snage koji daje bolje rezultate od novih generacija brzih lasera koji rade “u pokretu”.
3. stup – odgovarajuće dlake – imate li sijedu, svijetlu, tanku dlaku, zaboravite na uspjeh i bolje potrošite novac na nešto pametnije. Svi laseri (a IPL-ovi još i više) trebaju boju u dlaci da bi preko nje djelovali. Zato su crne i jače dlačice idealne za tretman.

Izbor: klasičan ili brzi diodni laser?

U novije vrijeme na tržištu viđamo pojavu tzv. brzih ili „in motion“ varijanti diodnih lasera s kojima tretman traje kraće što je naravno vrlo poželjno. Nažalost rezultati takvih diodnih lasera ne mogu se usporediti s pravim, klasičnim diodnim laserima koji su temelj današnje reputacije i mjerilo uspjeha te ih se smatra zlatnim standardom odnosno najboljim laserima u epilaciji. Neka vas stoga ne čudi kada čujete da tretman npr. cijelih nogu klasičnim diodnim laserom traje 3-4 sata. To je cijena uspjeha.

Upute za lasersko uklanjanje dlačica

Nakon što ste se odlučili za trajno uklanjanje dlaka laserom ili barem želite dobiti precizne informacije o mogućnostima tretmana kod Vas osobno, telefonski se naručujete na prvi pregled.

Načelno možemo reći da je dobro na prvi pregled radi laserske epilacije doći s izraslim dlačicama. Naravno da lice predstavlja iznimku kao što to može biti slučaj i kod osoba koje zbog prirode svoga posla ili nekog drugog razloga ne mogu poštivati ovu preporuku. Detaljnije upute o tome dobiti ćete prilikom telefonskog dogovora.

Osim što ćemo Vam odgovoriti na Vaša pitanja, dati ćemo Vam i nužne upute vezane uz proceduru tretmana kako bi se postigli što bolji rezultati i smanjio rizik rijetkih ali mogućih nuspojava.

Upute prije tretmana laserske epilacije

 1. Na dijelu tijela koji će biti tretiran ne čupati dlačice 3-4 tjedna prije tretmana. Prema potrebi samo brijati. Izuzetak od ovog pravila mogu eventualno biti zone koje su jako izložene pogledima (npr. gornja usnica i brada) te je pacijentu možda neprihvatljivo samo se brijati. Takve situacije za trajno uklanjanje dlaka se posebno planiraju i dogovaraju s liječnikom te se tretmani posebno prilagođavaju.
 2. Na dan tretmana temeljito obrijati zonu koja će se laserom epilirati (izuzetak je lice i neke druge zone prema uputi liječnika).
 3. Dijelove tijela koje mislite laserski epilirati ne izlažite djelovanju sunca, solarija ili krema za tamnjenje kože barem mjesec dana ranije.
 4. Na dan tretmana koža mora biti čista, bez ikakve šminke, krema, ulja, parfema i slično.

Upute poslije tretmana laserske epilacije

 1. Koža je obično blago crvena kao nakon izloženosti suncu. Reakcija na lasersko uklanjanje dlačica obično traje od par minuta do jednog dana.
 2. Tretirano područje možete slobodno prati vodom (neka ne bude vruća).
 3. Slijedećih nekoliko dana nemojte na taj dio kože stavljati dezodorane, sapune i slična sredstva.
 4. Tjedan dana nakon tretmana izbjegavajte sve postupke koji bi bili grubi prema koži (masaže, kontaktni borilački sportovi itd.)
 5. Izbjegavajte izlaganje suncu, odlazak u solarij te koristite zaštitna sredstva protiv sunca s faktorom >= 30 tokom slijedećih 4-6 tjedana.
 6. Uništene će dlačice postepeno izlaziti tijekom slijedećih 2-3 tjedna. U prvi mah će Vam se činiti da rastu kao i prije. Nemojte ih čupati već ih po potrebi brijte ili skraćujte škaricama. Između tretmana laserskog uklanjanja  dlačica, dlačice tretirajte isključivo brijanjem ili podrezivanjem. O izuzecima od ovog pravila dogovoriti ćete se s liječnikom.

Više detalja o načinu djelovanja lasera za uklanjanje dlačica saznajte OVDJE

Dlačice – anatomija i fiziologija

Osim svima nam znanih činjenica da dlačice na raznim dijelovima tijela rastu različitom brzinom, da nisu svugdje jednako guste te da sve dlake nisu izgledom iste, manje nam je poznato kako u životnom ciklusu dlake postoje 3 faze. Pojednostavljeno rečeno, to su: faza rasta, prijelazna faza ili faza regresije i faza mirovanja.

 1. Anagena faza – faza rasta dlake. Korijen dlake je u ovoj fazi rasta najdublje smješten, a uz njega se nalaze i stanice koje proizvode dlaku.
 2. Katagena faza – prijelazna ili faza regresije. Stvaranje dlake se završava; npr. na vlasištu traje 1-2 tjedna
 3. Telogena faza – faza mirovanja. Proizvodnja je gotova te će u ovoj fazi dlaka ispasti nakon određenog vremena.

U datom trenutku na određenom dijelu tijela imamo prisutne dlačice u sve tri faze rasta te se na taj način ne događa da nam sve dlake ispadnu istovremeno već se čini kako je dlakavost ista usprkos stalnom ispadanju dlaka.

Prosječan „gubitak“ iznosi stotinjak dlačica dnevno. Trajanje određene faze nije isto za sve dlake, tako na primjer faza rasta obrva traje 1-2 mjeseca a dlaka na bradi iznosi 12 mjeseci. Nadalje niti dubina u kojoj se nalazi korijen dlake nije svugdje jednaka. Na bradi je npr. korijen na dvostruko većoj dubini od od gornje usne.

Sve navedeno vrijedi za prosječnu zdravu osobu sa zdravom kožom. Različite bolesti utječu na procese rasta dlake a postoje i značajne individualne razlike među ljudima, kako među pojedincima tako i među rasama

Za daljnje informacije obratite nam se mailom ili telefonom a za cijene kliknite na Cjenik.

dlacice

Brada i vrat2 prije - poslje       Brada i vrat1 prije - poslje       Vrati i brada kod hormonalnog poremećaja prije - poslje       Vrat i brada 3 prije - poslje      Brada i vrat prije - poslje       Bikini2 prije - poslje       Bikini1 prije - poslje
G-STXMK3CL26