Laserska epilacija

Trajno uklonite neželjene dlačice

 • Laserska epilacija je najbolja metoda trajnog uklanjanja dlačica a uz elektroepilaciju ujedno i jedina takva metoda. Odobrena je od FDA-a (američke agencije za hranu i lijekove) i danas najčešće izvođen laserski tretman na svijetu.
 • Diodni laser (kakav koristimo u Centru) je najbolji laser za epilaciju dlačica i „zlatni standard“ u medicini. Dokazan i publiciran u najviše studija.
 •  Rezultati tretmana u pravilu traju godinama, nekom s povremenom korekcijom a nekom bez potrebe za ikakvim tretmanom.
 • Doktor Augustin Bralić je liječnik s najviše napravljenih laserskih epilacija u Hrvatskoj

Uštedite novac

Zahvaljujući vrhunskoj opremi, stručnosti i pedantnosti, u najmanje tretmana postižemo najbolje rezultate – uštedjeli ste novac
Pacijente koji nemaju odgovarajuću dlaku za lasersku epilaciju ne primamo u tretmane – uštedjeli ste novac.
Pacijenti koje primimo u tretmane imaju vjerojatnost uspjeha preko 95%. Rijetkima koji ne reagiraju dobro, tretmani će biti prekinuti već nakon jednog do dva dolaska – opet ste uštedjeli novac.

 

O čemu ovisi uspjeh?

Uspjeh laserske epilacije počiva na tri stupa, ako bilo koji od njih nedostaje, zaboravite uspjeh.
1. stup – kvalitetna oprema – rijetki uređaji zadovoljavaju ovaj kriterij. Kućni aparatići (svjedno da li IPL ili laser) kao i 95% IPL-ova nemaju ni izbliza dovoljnu snagu da bi proizveli dobar i trajan rezultat.
2. stup – kvalitetan operater – kao što Stradivarijeve violine same ne sviraju tako ni laseri ne rade tretmane sami. Radi se o moćnim uređajima iz kojih treba znati izvući maksimum za svakog klijenta. Druga bitna karakteristika je pedantnost. Zato kod nas jedan tretman cijelih nogu s bikinijem traje ukupno 4-5 sati (podijeljeno u dva dolaska).
3. stup – odgovarajuće dlake – imate li sijedu, svijetlu, tanku dlaku, zaboravite na uspjeh i bolje potrošite novac na nešto pametnije. Svi laseri (a IPL-ovi još i više) trebaju boju u dlaci da bi preko nje djelovali. Zato su crne i jače dlačice idealne za tretman.

 

Upute za epilaciju

Nakon što ste se odlučili za lasersku epilaciju ili barem želite dobiti precizne informacije o mogućnostima tretmana kod Vas osobno, telefonski se naručujete na prvi pregled.

Načelno možemo reći da je dobro na prvi pregled doći s izraslim dlačicama. Naravno da lice predstavlja iznimku kao što to može biti slučaj i kod osoba koje zbog prirode svoga posla ili nekog drugog razloga ne mogu poštivati ovu preporuku. Detaljnije upute o tome dobiti ćete prilikom telefonskog dogovora.

Osim što ćemo Vam odgovoriti na Vaša pitanja, dati ćemo Vam i nužne upute vezane uz proceduru tretmana kako bi se postigli što bolji rezultati i smanjio rizik rijetkih ali mogućih nuspojava.

 

Upute prije tretmana

 1. Na dijelu tijela koji će biti tretiran ne čupati dlačice 3-4 tjedna prije tretmana. Prema potrebi samo brijati. Izuzetak od ovog pravila mogu eventualno biti zone koje su jako izložene pogledima (npr. gornja usnica i brada) te je pacijentu možda neprihvatljivo samo se brijati. Takve situacije se posebno planiraju i dogovaraju s liječnikom te se tretmani posebno prilagođavaju.
 2. Na dan tretmana temeljito obrijati zonu koja će se laserom epilirati (izuzetak je lice i neke druge zone prema uputi liječnika).
 3. Dijelove tijela koje mislite laserski epilirati ne izlažite djelovanju sunca, solarija ili krema za tamnjenje kože barem mjesec dana ranije.
 4. Na dan tretmana koža mora biti čista, bez ikakve šminke, krema, ulja, parfema i slično.

Upute poslije tretmana

 1. Koža je obično blago crvena kao nakon izloženosti suncu. Reakcija obično traje od par minuta do jednog dana.
 2. Tretirano područje možete slobodno prati vodom (neka ne bude vruća).
 3. Slijedećih nekoliko dana nemojte na taj dio kože stavljati dezodorane, sapune i slična sredstva.
 4. Tjedan dana izbjegavajte sve postupke koji bi bili grubi prema koži (masaže, kontaktni borilački sportovi itd.)
 5. Izbjegavajte izlaganje suncu, odlazak u solarij te koristite zaštitna sredstva protiv sunca s faktorom >= 30 tokom slijedećih 4-6 tjedana.
 6. Uništene će dlačice postepeno izlaziti tijekom slijedećih 2-3 tjedna. U prvi mah će Vam se činiti da rastu kao i prije. Nemojte ih čupati već ih po potrebi brijte ili skraćujte škaricama. Između tretmana dlačice tretirajte isključivo brijanjem ili podrezivanjem. O izuzecima od ovog pravila dogovoriti ćete se s liječnikom.

Više detalja o načinu djelovanja lasera na dlačice saznajte OVDJE

 

Dlačice – anatomija i fiziologija

Osim svima nam znanih činjenica da dlačice na raznim dijelovima tijela rastu različitom brzinom, da nisu svugdje jednako guste te da sve dlake nisu izgledom iste, manje nam je poznato kako u životnom ciklusu dlake postoje 3 faze. Pojednostavljeno rečeno, to su: faza rasta, prijelazna faza ili faza regresije i faza mirovanja.

 1. Anagena faza – faza rasta dlake. Korijen dlake je u ovoj fazi najdublje smješten a uz njega se nalaze i stanice koje proizvode dlaku.
 2. Katagena faza – prijelazna ili faza regresije. Stvaranje dlake se završava; npr. na vlasištu traje 1-2 tjedna
 3. Telogena faza – faza mirovanja. Proizvodnja je gotova te će u ovoj fazi dlaka ispasti nakon određenog vremena.

U datom trenutku na određenom dijelu tijela imamo prisutne dlačice u sve tri faze rasta te se na taj način ne događa da nam sve dlake ispadnu istovremeno već se čini kako je dlakavost ista usprkos stalnom ispadanju dlaka.

Prosječan „gubitak“ iznosi stotinjak dlačica dnevno. Trajanje određene faze nije isto za sve dlake, tako na primjer faza rasta obrva traje 1-2 mjeseca a dlaka na bradi iznosi 12 mjeseci. Nadalje niti dubina u kojoj se nalazi korijen dlake nije svugdje jednaka. Na bradi je npr. korijen na dvostruko većoj dubini od od gornje usne.

Sve navedeno vrijedi za prosječnu zdravu osobu sa zdravom kožom. Različite bolesti utječu na procese rasta dlake a postoje i značajne individualne razlike među ljudima, kako među pojedincima tako i među rasama

dlacice

 

Brada i vrat2 prije - poslje       Brada i vrat1 prije - poslje       Vrati i brada kod hormonalnog poremećaja prije - poslje       Vrat i brada 3 prije - poslje      Brada i vrat prije - poslje       Bikini2 prije - poslje       Bikini1 prije - poslje