Strije

Strije nastaju prilikom istezanja kože iznad mogućnosti njezinog kompenzacijskog rasta. Obično ih nalazimo nakon naglog rasta, dobivanja na težini i u trudnoći. Površinski sloj kože je stanjen tako da imamo „prozor“ u dublji sloj. U početku su crvene boje a poslije blijede.

Strije registriramo vizualno (drugačija struktura kože, drugačija boja u odnosu na okolnu kožu) i taktilno (pod prstima nalazimo udubljenja).

Strije nije moguće potpuno ukloniti već smanjiti (vizualno i taktilno). U Laser Centru Doctor smo se odlučili za frakcijski ablativni laser koji daje najbolji rezultat, no uz nešto duži oporavak površine kože (10 do 15 dana).

Premda i jedan tretman daje rezultat, većina pacijenata radi 2 ili više tretmana koji u konačnici daju i više rezultata.

Kada se radi frakcijski ablativni tretman dobrodošao je još jedan rezultat tretmana a to je zatezanje kože. To nema direktne veze sa strijama ali kako velik broj osoba sa strijama (osobito nakon poroda) ima problema sa mlohavom kožom onda je to dobrodošla pomoć.

G-STXMK3CL26