Mezoterapija

Površina kože pokrivena je slojem mrtvih stanica koje nas štite od neželjenih utjecaja ali i priječi ulaz poželjnim sastojcima iz kozmetičkih proizvoda. To je jednostavan razlog zašto kreme koje nanosimo na kožu ne mogu postići rezultat koji od njih očekujemo.

Jednostavno i praktično rješenje kako proći ovu barijeru na koži je mezoterapija. Radi se o metodi kojom unosimo čitav niz korisnih supstanci (vitamina, minerala, hijaluronske kiseline, antioksidansa itd.) direktno u kožu putem niza sitnih uboda najmanjim mogućim iglicama, ručno ili specijalnim pištoljem. Zvuči opasno ali nije.

Metodu je razvio francuski doktor Michel Pistor te se koristila niz godina u fizikalnoj medicini, osobito za liječenje boli. Razvojem estetske medicine uočeno je da je vrlo prikladna i za njegu kože.

Potrebno je napraviti više tretmana (svaki tretman daje rezultat) nakon kojih će koža izgledati svježije i punije. Oporavak je kratak, obično jedan dan a nakon većine tretmana nema nikakvih ili gotovo nikakvih tragova na licu. Kada budete razmišljali o tome gdje napraviti mezoterapiju što jeftinije, imajte na umu da kvalitetniji sastojci nose i veću cijenu i zapravo dobrim dijelom određuju kvalitetu tretmana.

Može se primjenjivati samostalno ili u kombinaciji s drugim estetskim tretmanima.

G-STXMK3CL26