Mezoterapija/skinbooster – nadohrana kože

Mezoterapija/skinbooster je jedina metoda koja osigurava sigurnu dostavu svih potrebnih sastojaka u dublje slojeve kože.

Površina kože pokrivena je slojem u kojem više nema živih stanica a koji nas štiti od neželjenih utjecaja, ali ujedno i priječi ulaz poželjnim sastojcima iz kozmetičkih proizvoda. To je jednostavan razlog zašto kreme koje nanosimo na kožu ne mogu postići rezultat koji od njih očekujemo.

Jednostavno i praktično rješenje kako proći ovu barijeru na koži je mezoterapija. Radi se o metodi kojom unosimo čitav niz korisnih supstanci (vitamina, minerala, peptida, hijaluronske kiseline, antioksidansa) direktno u kožu putem niza plitkih uboda najmanjim mogućim iglicama, ručno ili specijalnim pištoljem (mesogun). Zvuči opasno, ali nije, dapače.

Na ovaj način će u vašu kožu ući više potrebnih hranjivih sastojaka nego godinama nanošenja kremama.

Iako svaki tretman daje rezultat preporuča se napraviti više tretmana nakon kojih će koža izgledati svježije i punije. Nakon npr. mezoterapije lice, na koži nema nikakvih ili gotovo nikakvih tragova te se možete odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Bitno je znati

Da bi se dobili dobri rezultati potrebno je poštivati dvije osnovne pretpostavke:

– primjeniti koktel kroz iglicu, ubrizgavanjem u odabrani sloj kože, a ne polijevanjem po koži ili utrljavanjem. To je jedini ispravan način i jedini koji se može nazvati mezoterapijom.

– koristiti kvalitetne supstance – kao što se želimo hraniti kvalitetnom hranom tako želimo i da naša koža bude nahranjena kvalitetnim serumom ili skinboosterom. Naravno, bogatiji koktel s više sastojaka koži pruža više nego pripravak s jednim ili nekoliko sastojaka.

Kada budete razmišljali o tome gdje napraviti mezoterapiju te o cijeni tretmana imajte na umu da kvalitetniji sastojci nose i veću cijenu. Drugi podjednako bitan faktor je tko i kako aplicira koktele u kožu.

Samo apliciranje u kožu može se napraviti ručno (špricom i iglom) ili pištoljem. Osobno preferiramo unos pištoljem jer je njegovim programiranjem moguće precizno definirati:

– dubinu
– količinu ubrizganog koktela po svakom mikro ubodu
– brzinu i trajanje svakog mikro uboda

Navedeno osigurava maksimalno efikasan i ugodan tretman.

Vrijeme trajanja tretmana se obično kreće od 30-60 minuta

Dijelovi tijela na kojima se najčešće primjenjuje: lice, vrat, dekolte, vanjska strana šaka. Posebna regija je i vlasište, kada se tretman radi u svrhu oporavka kose kod alopecije (gubitka kose, opadanja kose).

Nakon inicijalnog ciklusa preporuka je raditi povremene „dohrane“ čiji tempo ovisi o stanju kože i dobi korisnika te izloženosti štetnim utjecajima (UV zrake, suh zrak i sl.).

Može se primjenjivati samostalno ili u kombinaciji s drugim estetskim tretmanima.

Za daljnje informacije obratite nam se mailom ili telefonom a za cijene kliknite na Cjenik.