Centar za ožiljke

Dobrodošli u Centar za ožiljke

Misija je ovog Centra ponuditi sveobuhvatnu informaciju i tretmane za što bolju prevenciju i  korekciju vaših ožiljaka.

Kao i kod naših ostalih tretmana, osnovna nam je misao vodilja raditi isključivo tretmane za koje smatramo da su zdravi za vašu kožu.

U Centru se bavimo kako korekcijom starih i mladih ožiljka, tako i pružanjem informacija i edukacijiom pacijenata kako se pripremiti za planirani kirurški zahvat (a samim time i za ožiljak nakon zahvata) tj. kako misliti unaprijed i poduzeti određene mjere i korake da ožiljak bude manji, blaži i neprimjetniji. Ponosni smo što raspolažemo znanjem, tehnologijom i iskustvom u tretiranju ožiljaka. Ožiljcima pristupamo multidisciplinarno: edukacijom i savjetovanjem korisnika, primjenom novih sredstava i malih trikova kako smanjiti ožiljak u nastajanju te primjenom najmoćnijih ablativnih lasera i LLLT  hladnih lasera za što bolji efekt „peglanja“ ožiljka.

U Centru raspolažemo s najučinkovitijom laserskom opremom za tretmane ožiljaka i o tome pročitajte nešto u nastavku.

Prije toga želimo vam skrenuti pozornost na možda i najbitniju  stvar a to je mogućnost intervencije prije nego što ožiljak nastane. Ovakve intervencije izuzetno djeluju na brzinu i kvalitetu cijeljenja rane i kasniji izgled ožiljka te strahovito smanjuju troškove i potrebu za naknadnim korekcijama.

Mislite na ožiljak prije zahvata i informirajte se i djelujte prije samog zahvata

Većinu problema koje viđamo u praksi moguće je prevenirati pametnom pripremom. To iziskuje manje truda i novaca a daje u konaćnici i bolje rezultate. Zato nas kontaktirajte prije ili što ranije nakon kirurškog zahvata ili ozljeda kože. Pošaljite sliku mailom na primjer.

 

Ožiljak

Kada oštećeno tkivo nije u mogućnosti zarasti svojim „originalnim materijalom“ onda koristi „rezervni materijal“ a to je ožiljak. Nije to specifičnost samo kože, već i drugih organa, npr. srca. Jasno, na srcu nije problem izgled već funkcija ugrađenog materijala. Kada je koža u pitanju najćešći je problem estetske prirode a nešto rjeđe, funkcijske.

Estetski problemnezadovoljavajući izgled (npr. vidljiv ožiljak na licu)

neugodan/zamjetljiv na dodir (npr. ožiljak na grudima nakon kirurških zahvata)

Funkcijski problemsmanjena funkcija npr. šake nakon opekotine

Odgovarajućim laserom se može djelovati na sva tri aspekta. Neovisno da li se radi o ožiljcima od akni, vodenih kozica, kirurških zahvata (npr. carski rez), ozljeda itd.

Ovisno o ožiljku bira se najbolji pristup te odgovarajući tip svjetla/lasera. Neke je tretmane moguće napraviti doslovno u pauzi za kavu i bez vidljivih tragova a za neke je potrebno i 1-2 tjedna za oporavak kože.

Ožiljak prije i poslije

Ožiljci od akni prije i poslije

G-STXMK3CL26