Lasersko uklanjanje dlaka prije ljeta

ŠTO S DLAČICAMA PRIJE LJETA?

Pitanje laserskog uklanjanja dlaka vrlo se često postavlja pred samo ljeto. I u većini slučajeva radi se o želji da u zadnji čas brzo i jednostavno riješimo problem koji nas vrlo vjerojatno muči već godinama. Međutim postoje i situacije uz koje možemo reći da je pitanje zapravo postavljeno u pravi čas. U nastavku pročitajte više o ovim dvjema skupinama, saznajte u kojoj se skupini vi nalazite  (ako ste se zapitali o laserskoj epilaciji).

Prva i najčešća varijanta je da smo iz ovog ili onog razloga tek sada krenuli u uklanjanje neželjenih dlačica jer zadnji je čas prije ljeta i mora (točnije kupaćeg kostima ili lagane i kratke odjeće). I da naravno, želimo riješiti taj problem odmah i trajno. Ako i vi spadate u ovu skupinu onda vam moram otvoreno reći da je prekasno za to. Osim ako ne želite raditi lasersku epilaciju na nekom dijelu tijela koji nećete izlagati suncu npr. pazuha.

Zašto nije dobro raditi uklanjanje dlačica laserom i ići na sunce? Dva su razloga za to:

  1. razlog– ukoliko neposredno nakon tretmana kožu izlažete suncu postoji rizik (istina mali) da vam se pojavi hiperpigmentacija (tamna mrlja/fleka) na tom dijelu kože. Možda niste znali ali ovo ne vrijedi samo za lasersko trajno uklanjanje dlaka već i za epilaciju npr. voskom. Zato je nakon epilacije voskom, ovisno o reakciji kože, potrebno napraviti pauzu do izlaganja suncu od jedan ili više dana, a nakon lasera još nekoliko dana više.
  2. razlog– izlaganjem suncu izazivate povećanje količine pigmenta i vaša koža naočigled tamni. Tako umnožen pigment u površnijem sloju postaje prepreka ulasku laserske svjetlosti u dubinu do korijena dlaka te može dovesti do neželjenog oštećenja površinskih slojeva i nuspojava poput boli i hipopigmentacije (zona koje su svjetlije od ostatke kože).

Napomena: postoje laseri koji se mogu koristi i kod tamnije kože ali oni nisu najbolji laseri za epilaciju kod bjelačke populacije

Druga skupina su slučajevi kada se može reći da pitanje dolazi u pravi čas.

Zašto? Ako ste postavili pitanje laserskog uklanjanja dlačica prije ljeta onda ste vjerojatno u pravi čas saznali da je najbolje ovo ljeto pripaziti s izlaganjem suncu. Na taj način ćete doći na jesenski početak tretmana s vrlo malo tena pa nećete morati dugo u jesen ili zimu čekati da izgubite boju kako bi ste počeli s laserskom epilacijom. Počevši u ranu jesen ostavljate si dovoljno vremena da u miru obavite cijeli ciklus tretmana prije slijedeće sezone sunčanja. To u praksi obično znači šest tretmana tijekom 6-7 mjeseci. Naime, tretmani se u početku rade 1x mjesečno, a pred kraj taj razmak može narasti i na više od dva mjeseca.

Detaljne upute o njezi i pripremi možete nači na našoj stranici o laserskom uklanjanju dlaka te za sve dodatne informacije i savjetovanje možete nas kontaktirati.

Lasersko uklanjanje dlaka rezultati prije i poslije tretmana.

G-STXMK3CL26